VEELGESTELDE VRAGEN

Wat krijg ik als #E101CARD lid?

Als je lid wordt krijg je van ons direct een Elegancy101 Membership Card. Je kunt met de pas in Almere, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht voordeel krijgen op ladies nights, lady fitness en uiterlijke verzorging. Maar ook op kunst & cultuur, workshops en lezingen. Naast alle prijsvoordelen streven wij ernaar om bijeenkomsten te organiseren met culturele verbinding en female empowerment als focuspunt.

Als ik nu lid word, wanneer krijg ik dan mijn Elegancy101 Membership Card?

Je ontvang binnen vijf werkdagen je pas met op de achterzijde je unieke code.

Ik heb mijn Elegancy101 Membership Card na vijf werkdagen niet ontvangen.

Heb je je pas niet ontvangen? Stuur ons een e-mail naar info@e101card.com of bel naar 06 51397371, zodat we ernaar kunnen kijken.

Hoe werkt de pas?
Zodra je je inschrijft/registreert als lid en akkoord gaat met de maandelijkse machtiging, ontvang je binnen vijf werkdagen je pas met op de achterzijde je unieke code. Je activeert je code op de website via het tabblad “code activeren”. Nadat je account geverifieerd is kun je je inloggen en keuze maken uit het ruime aanbod aan activiteiten en services. Boek je activiteit, vul je gegevens in en betaal ter plekke met korting!

Het verschilt per activiteit hoe je aan toegang komt. Soms kun je afspraken boeken, soms kun je toegangskaarten tot een evenement online kopen met een kortingscode en soms kun je alleen op de dag van het evenement op vertoon van je pas aan de kassa een kaartje ophalen. Op de website vind je altijd de meest actuele informatie over openingstijden, voorwaarden en mededelingen. Dus houd de website goed in de gaten.

Hoe werkt de automatische incasso?
Het lidmaatschap van de Elegancy101 Membership Card kost € 7,50 per maand. Je lidmaatschapsgeld wordt op de 25ste van de maand afgeschreven. Als je je voor de 10e van de maand registreert dan wordt er enkele dagen € 7.50 van je rekening gehaald. De volgende afname volgt dan op de 25ste. Registreer je na de 10e dan wordt het geld automatisch op de 25ste geïncasseerd.

Als de afschrijving van je rekening niet lukt, proberen we het bedrag bij de volgende incassoronde nogmaals van je rekening af te schrijven. Als de betaling twee keer faalt, nemen we contact met je op en pauzeren we je lidmaatschap, tot het achterstallige abonnementsgeld alsnog is voldaan. Als er na drie maanden nog steeds geen betaling is gedaan, dan zijn we genoodzaakt om de vordering over te dragen aan een incassobureau.

Is de pas persoonlijk?

Je ledenpas is persoonlijk en niet overdraagbaar. De ledenpas kan door niemand anders worden gebruikt dan door de pashouder. Elk ledenpas heeft een unieke code op de achterzijde staan. De partner kan je ook vragen om behalve je pas ook je ID te laten zien.

Waar vind ik het activiteiten aanbod?

Het overzicht van het E101CARD-aanbod is terug te vinden op www.e101card.com.

Moet ik me persé aanmelden voor alle activiteiten?

Tijdige aanmelding zorgt ervoor dat je een snelle toegang hebt tot activiteiten en boekingen. Daarnaast ontvangt iedereen die zich van te voren heeft aangemeld notificaties over de activiteiten waarvoor zij hebben aangemeld.

Hoe meld ik mijn boeking af?

Indien je een boeking hebt gemaakt via de website, is er een mogelijkheid om binnen 24 uur een boeking af te zeggen. Dit kun je doen door het annuleringsformulier op je accountpagina in te vullen en te versturen.

Wat gebeurt er als een activiteit al volgeboekt of uitverkocht is?

We verwachten dat leden zonder problemen toegang krijgen tot alle activiteiten in ons aanbod. Toch bestaat er een kans dat een activiteit uitverkoopt en dat ook E101CARD-leden er niet meer in komen. Weten we van tevoren dat iets uitverkocht is, dan geven we dat aan op onze website. Check dus voor je van huis vertrekt of je niet voor niks onderweg gaat.

Ik wil mijn gegevens wijzigen.

Wil je je NAW-gegevens of rekeningnummer wijzigen? Stuur ons dan een e-mail naar info@e101card.com. Dan passen wij het voor je aan.

Ik ben m’n pas kwijt!

Voor € 5,00 kan je een nieuwe pas aanvragen. Dit doe je door een e-mail te sturen naar info@e101card.com met als onderwerp “pas kwijt/beschadigd”. Vermeld je gegevens en wij sturen vervolgens ons IBAN-nummer naar je toe. Als de betaling binnen is, ontvang je je nieuwe Elegancy101 Membership Card binnen vijf werkdagen. Heb je nog geen membership card ontvangen? Stuur ons opnieuw een e-mail of bel ons op 06 51397371, zodat we er even naar kunnen kijken.

Wat is de opzegtermijn van de Elegancy101 Membership Card?

De minimumperiode van lidmaatschap van Elegancy101 is drie volledige kalendermaanden. Na deze drie maanden kun je maandelijks opzeggen door het “opzeggen lidmaatschap” formulier in te vullen op de website.De opzeggingsdeadline voor de volgende maand is op de 10e van elke maand. Als je opzegt op of na de 10e ben je de volgende maand nog wel lid en schrijven we op de 25ste ook het bedrag voor lidmaatschap af van je rekening. Als je je lidmaatschap voor de 10e opzegt, blijft je lid tot het eind van de desbetreffende maand.

Ik wil zelf een actie indienen, hoe doe ik dat?

Als je partner wil worden van de Elegancy101 Membership Card en een actie wil indienen voor onze leden, dan kan dat. Stuur een e-mail naar info@e101card.com.

Waar kan ik terecht met mijn klacht?
Elegancy101 doet altijd haar best om ervoor te zorgen dat jij als klant tevreden bent. Kwaliteit en service staan bij ons hoog in het vaandel. Mocht het onverhoopt gebeuren dat je niet tevreden bent over onze dienstverlening, dan kan je je klacht e-mailen naar info@e101card.com. Wij doen ons uiterste best om jouw klacht zo spoedig mogelijk te behandelen en naar tevredenheid af te handelen. Wij streven ernaar om binnen 2 à 3 werkdagen inhoudelijk te reageren op je klacht. Daarnaast gebruiken wij de ervaring om de klacht in de toekomst te voorkomen en onze kwaliteit en service te verbeteren.

Heeft je klacht spoed? Raadpleeg dan onze Whatsapp helpdesk op 0651984484 (let op: dit is geen geldig telefoonnummer).

Ik heb een idee/plan/suggestie!
Mail ons op info@e101card.com, we staan open voor alle suggesties.

Houd ons op de hoogte van je ervaringen, positief en negatief. Het is een uniek, maar ook nieuw concept, waar we ongetwijfeld de eerste periode nog verder aan zullen moeten bouwen. Dat doen we samen met onze leden, dus feedback is daarbij heel belangrijk! Mail ons op info@e101card.com.